top of page
Vyhledat
Obrázek autoraMartin Buršík

Community Building pro Týmy: Jak zvýšit zapojení, produktivitu a dobré vztahy ve vašem týmu

Míra zapojení zaměstnanců při řešení úkolů se stala klíčovým faktorem pro úspěšné fungování týmů a organizací. Týmy s vysokým zapojením jsou schopny lépe porozumět a reagovat na potřeby svých členů, což vede k větší spolupráci, produktivitě a obecnému úspěchu. Jednou z efektivních cest, jak dosáhnout zvýšeného zapojení členů v týmu, je prostřednictvím služby Community Building Team (CBT).


CBT je inovativním přístupem k podpoře zapojení v týmech, a to dlouhodobě a v krátkém čase. Jak toho dosahujeme? CBT je strukturováno do tematických bloků, kde postupně představuje 12 klíčových principů efektivní komunikace s cvičeními. Účastníci si tedy osvojí tato vodítka a mohou je přímo aplikovat při tréninku i poté v pracovním prostředí.


Průzkumy ukázaly, že absolvování CBT má několik prokazatelných výhod pro tým:

  1. Zvýšení pocitu propojení: CBT pomáhá vytvářet silnější vztahy mezi členy týmu, což vede k lepší spolupráci a většímu důvěře.

  2. Snižování bariér k vlastní autentičnosti: Účastníci CBT se cítí svobodněji vyjadřovat své pocity a myšlenky, což vede ke zlepšení týmové komunikace.

  3. Zlepšení přijímání sebe sama i ostatních: CBT podporuje vzájemné respektování a uznání mezi členy týmu, což vede k pozitivnímu pracovnímu prostředí.

  4. Otevřenější a upřímnější komunikace: Účastníci CBT se stávají schopnějšími vyjádřit své názory a pocity otevřeně a upřímně, což zlepšuje kvalitu týmové komunikace.

CBT také zvyšuje schopnost týmu pracovat s emocemi, jak vlastními, tak i emocemi jejich kolegů. CBT zvyšuje emoční inteligenci členů týmu. Týmy se stávají schopnými reagovat na emocionální situace s empatií, asertivitou a respektem. To výrazně přispívá k efektivitě týmu a snižuje konflikty.


Jedna zajímavá statistika podtrhuje význam emoční inteligence v týmech: "9 z 10 nejvýkonnějších zaměstnanců má vysoké EQ a 48 % týmového výkonu je spojeno s emoční inteligencí," podle výsledků akademických výzkumů provedených Niagara Institutem v USA.


Vzhledem k tomuto důležitému statistickému údaji je zřejmé, že investice do rozvoje emoční inteligence ve vašem týmu může mít zásadní vliv na jeho výkonnost a úspěch. Služba Community Building Team (CBT) z www.cbpeck.com může být klíčem k dosažení těchto cílů, a to prostřednictvím strukturovaného a efektivního procesu rozvoje emoční inteligence.


Dopřejte svému týmu příležitost pracovat a tvořit naplno, zatímco se v něm všichni cítí oceněni a přijímáni. S CBT můžete začít na cestě k větší emoční inteligenci a týmovému úspěchu.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Co je otevřený seminář CB?

Budování komunity, tj. Community Building, tak jak jej definoval Scott Peck ve své knize V jiném rytmu (The Different Drum), je proces,...

Comments


bottom of page